Aardappel-notenpâté uit de magnetron |
|
250 g geschilde aardappels 250 g champignons 1 ui 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 1 rode Spaanse peper 250 g hazelnoten 2 lepels zonnebloemolie 100 g volkoren-paneermeel 1 ei 1 lepel sojasaus 1 lepel tomatenpuree 1 lepel peterselie zout peper |
|
BereidingSnij de aardappels in stukken, doe met een lepel water in een schaaltje en zet afgedekt 3-4 minuten op 700 watt, of gebruik overgebleven koude aardappels.Snij de champignons in plakjes, doe afgedekt 3-4 minuten op 700 watt, laat in een zeef uitlekken. Snipper ui en knoflook, verwijder de draden van de bleekselderij en snij die klein. Snij de lombok klein. Hak de noten en prak de aardappels. Verwarm de olie in een glazen maatje onafgedekt 2 minuten op 700 watt. Roer ui, knoflook, bleekselderij en lombok erdoor en zet onafgedekt 3-4 minuten op 700 watt. Meng aardappels, noten en paneermeel, roer de gefruite groenten erdoor met het ei, sojasaus, tomatenpuree, peterselie, zout en peper. Druk de helft van de aardappelmassa in de vorm, verdeel de champignons erover en de rest van de aardappels. Laat de massa afgedekt 14-16 minuten op 350 watt verwarmen. Serveer warm of koud in plakken. NotitiesServeer met plakjes avocado en tomaat, of guacamolesausBenodigdhedenVoor een langwerpige vorm van 7,5 dl. |
Home > Recepten