Home > Recepten

Aardappel-notenpâté uit de magnetron

250 g geschilde aardappels

250 g champignons

1 ui

1 teentje knoflook

2 stengels bleekselderij

1 rode Spaanse peper

250 g hazelnoten

2 lepels zonnebloemolie

100 g volkoren-paneermeel

1 ei

1 lepel sojasaus

1 lepel tomatenpuree

1 lepel peterselie

zout

peper
  • Omschrijving recept: Pâté's; Magnetron; Aardappelgerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Snij de aardappels in stukken, doe met een lepel water in een schaaltje en zet afgedekt 3-4 minuten op 700 watt, of gebruik overgebleven koude aardappels.

Snij de champignons in plakjes, doe afgedekt 3-4 minuten op 700 watt, laat in een zeef uitlekken.

Snipper ui en knoflook, verwijder de draden van de bleekselderij en snij die klein. Snij de lombok klein. Hak de noten en prak de aardappels.

Verwarm de olie in een glazen maatje onafgedekt 2 minuten op 700 watt. Roer ui, knoflook, bleekselderij en lombok erdoor en zet onafgedekt 3-4 minuten op 700 watt.

Meng aardappels, noten en paneermeel, roer de gefruite groenten erdoor met het ei, sojasaus, tomatenpuree, peterselie, zout en peper.

Druk de helft van de aardappelmassa in de vorm, verdeel de champignons erover en de rest van de aardappels. Laat de massa afgedekt 14-16 minuten op 350 watt verwarmen.

Serveer warm of koud in plakken.

Notities

Serveer met plakjes avocado en tomaat, of guacamolesaus

Benodigdheden

Voor een langwerpige vorm van 7,5 dl.