Home > Recepten

Haring-aardappelgratiné

8 middelgrote aardappels

1 grote ui

1 theelepel tijm

1 laurierblad

peper

4 dl slagroom

100 g geraspte oude kaas

4 nieuwe haringen

4 lepels paneermeel

2 lepels dille

1 lepel boter
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de aardappels en snij in plakjes van ½ cm dik.

Snij de ui in dunne ringen.

Doe aardappels, ui, tijm, laurier, peper en 3 dl slagroom in de pan, breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken. Schep af en toe om.

Meng kaas en paneermeel.

Verwijder de staarten van de haring en halveer de haring.

Verwarm de oven voor op 200°. Vet de ovenschaal in.

Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de bodem.

Strooi de helft van de dille erover.

Verdeel de haring erover.

Schep de rest van het aardappelmengsel erover.

Schenk de rest van de slagroom erover.

Bestrooi met kaas-paneermengsel.

Laat in 20 minuten goudbruin bakken.

Notities

Lekker met gemengde salade

Benodigdheden

Voor een ovenschaal van 1.5 liter.