Haring-aardappelgratiné |
|
8 middelgrote aardappels 1 grote ui 1 theelepel tijm 1 laurierblad peper 4 dl slagroom 100 g geraspte oude kaas 4 nieuwe haringen 4 lepels paneermeel 2 lepels dille 1 lepel boter |
|
BereidingSchil de aardappels en snij in plakjes van ½ cm dik.Snij de ui in dunne ringen. Doe aardappels, ui, tijm, laurier, peper en 3 dl slagroom in de pan, breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken. Schep af en toe om. Meng kaas en paneermeel. Verwijder de staarten van de haring en halveer de haring. Verwarm de oven voor op 200°. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de bodem. Strooi de helft van de dille erover. Verdeel de haring erover. Schep de rest van het aardappelmengsel erover. Schenk de rest van de slagroom erover. Bestrooi met kaas-paneermengsel. Laat in 20 minuten goudbruin bakken. NotitiesLekker met gemengde saladeBenodigdhedenVoor een ovenschaal van 1.5 liter. |
Home > Recepten