Home > Recepten

Asperges met ham en mosterd-kruidensaus

500 g groene asperges

750 g witte asperges

250 ml zure room

1/2 lepel groene mosterd

20 sprietjes bieslook

6 takjes peterselie

zout

peper

300 g Landrauchschinken in plakjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Maak de asperges schoon (groene hoeven niet geschild te worden) en bewaar tot gebruik in een vochtige theedoek.

Doe zure room en mosterd in een kom, knip de bieslook en 5 takjes peterselie erboven en roer tot een saus. Op smaak brengen met zout en peper.

Kook de witte asperges 10 minuten in ruim water met wat zout, voeg dan de groene toe en kook nog 20 minuten.

Leg op 4 borden de plakjes ham. Rangschik de gare uitgelekte asperges ernaast. Schep de saus ernaast.

Serveren met een toef peterselie.

Notities

Lekker met gebakken krieltjes