Home > Recepten

Aubergines op Italiaanse wijze

4 kleine of 2 grote aubergines

1 dikke snee oud witbrood

8 ansjovisfilets

200 g gehakt

1 lepel gehakte peterselie

1 teen knoflook

1 lepel kappertjes

peper

oregano

8 zwarte olijven

olie



Kan ook met courgette of een dikke komkommer.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Margriet

Bereiding

Schil de aubergine niet, maar snij overlangs in tweeën. Haal ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit en snij klein.

Week het brood in wat water en knijp goed uit, wrijf de vis fijn en maak het gehakt aan met de vis, brood, het gesneden auberginevlees, peterselie, knoflook, kappertjes, peper en oregano. Vul de aubergines ermee.

Ontpit de olijven en druk de gehalveerde olijven in het gehakt.

Giet in een ovenvaste schaal een bodempje olie, doe de aubergines erin, doe daar weer olie over en doe aluminiumfolie over de schaal. Zet ¾-1 uur in een oven van 175°, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie hoog in de oven.