Home > Recepten

Bloemkoolschotel à la Stroganoff

1250 g aardappelen

1 bloemkool

1 ui

250 g champignons

400 g gehakt

1 zakje Stroganoffsaus

2 dl creme fraiche

25 g amandelschaafsel

50 g geraspte belegen of oude kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Piet Larix

Bereiding

Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.

Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.

Verhit de boter in de koekepan en bak het gehakt rul. Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee. Roer de Stroganoff sauspoeder glad met 1 1/2 dl. water. Roer de saus en de creme fraiche door het gehakt mengsel.

Snij de gekookte aardappelen in hap klare stukken en vul een ovenschaal laag voor laag met aardappel blokjes, bloemkoolroosjes en gehaktmengsel.

Strooi als laatste geraspte kaas en de amandelen over het gerecht.

Zet de schaal ca. 30 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven.