Home > Recepten

Boerenkool met pindakaas

500 g boerenkool

1 kg aardappels

1 klonjt boter

1/4 l melk

350 g gehakt

1/2 potje pindakaas

3 lepels ketjap manis

zout

peper

paneermeel

enkele vlokjes boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Stephanie van Dijck

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het gehakt rul in wat boter en kruid het zoals je het lekker vindt.

Kook de boerenkool in wat water ZONDER zout gaar in 20-25 minuten.

Maak ondertussen de aardappelpuree. Zorg ervoor dat de aardappelpuree een beetje aan de 'natte' kant is, in de oven wordt het anders te droog.

Giet de boerenkool af, en meng de pindakaas en ketjap erdoor. Dit geeft een beetje plakkerig goedje.

Doe het gehakt in een (ingevette) ovenschaal. Verdeel de boerenkool erover.

Afdekken met aardappelpuree. Strooi paneermeel over de schotel, leg hierop een paar vlokjes boter. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven, totdat er een lekker bruin kostje op zit.

Aan tafel!