Home > Recepten

Boerenkoolpie met Camembert

4 plakjes bladerdeeg

2 uien

25 g boter

2 theelepels shoarmakruiden

300 g panklare boerenkool

1 lepel karwijzaad

1 theelepel tijm

2 lepels kruidenazijn

zout

peper

350 g Camembert

2 lepels koffieroom
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper de uien grof.

Verhit de boter in een pan, bak ui en shoarmakruiden zachtjes 3 minuten. Boerenkool, tijm, karwijzaad, azijn en 1 dl water erdoor roeren en al omscheppend de boerenkool in 10 minuten laten slinken. Laat het vocht verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.

Snij de Camembert in dunne plakjes.

Vet de taartvorm in. Schep de helft van het boerenkoolmengsel erin, dan de helft van de kaas in een cirkel erop, dan de rest van de boerenkool en de rest van de Camembert.

Bestuif het aanrecht met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een plak van 26 cm. Steek er met de appelboor 4 gaten in. Leg over de boerenkool, plak de randen met wat water vast aan de rand.

Verwarm de oven voor op 225°. Bestrijk de pie met koffieroom. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar, bedek de laatste 10 minuten luchtig met alufolie.

Benodigdheden

Voor een lage taartvorm van 24 cm doorsnede