Capotana (aubergineschotel) |
|
900 g aubergines 225 g gehakte bleekselderij 50 ml olie 100 g fijngehakt ui 1 literblik gepelde pomodori 2 lepels tomatenpuree 2 lepels kappertjes 4 fijngewreven ansjovisfilets zout peper 2 lepels pijnboompitjes |
|
BereidingSchil de aubergines en snij ze in blokjes van 1 cm, bestrooi met zout en laat ½ uur uitlekken. Dep ze droog.Roerbak de selderij 10 minuten in de olie. Doe ui erbij en bak nog 10 minuten. Haal alles uit de pan en roerbak de aubergine op hoog vuur, 8 minuten, of tot ze een beetje bruin worden. Doe de selderij en ui terug in de pan en roer de tomaten, tomatenpuree, kappertjes, ansjovis, zout en peper erbij. Laat alles op laag vuur 15 minuten inkoken. Doe de pijnboompitjes erbij en serveer. |
Home > Recepten