Choucroûte |
|
1 ui in dunne plakken 50 g ganzenvet of boter 2.5 dl riesling 2.5 dl water 1 teen knoflook tijm 1 laurierblad 5 jeneverbessen 2 kruidnagels 2 hamschijven 150 g doorregen rookspek 500 g casselerrib 1 kg zuurkool in warm water gespoeld 750 g geschilde aardappels zout 3 quenelles de foie 3 straatsburger worstjes (kruiselings ingekerft) 150 g boudin blancs |
|
BereidingZweet de uien in het vet zonder te garen, doe wijn, water, knoflook, tijm, laurier, jeneverbes en kruidnagel erbij en breng aan de kook. Doe dan hamschijven, spek en casselerrib erbij en schep de zuurkool erop. Deksel erop, 1½ uur sudderen. Controleer af en toe of er voldoende vocht is.Als het vlees gaar is, leg de aardappels erop en laat ze meestomen. Pocheer de quenelles en de worstjes 10 minuten in wat lichtgezouten water. Pocheer vervolgens de boudins blancs. Doe de zuurkool op een voorverwarmde schaal als de aardappels gaar zijn, schik het in stukken gesneden spek, hamschijven en casselerrib erop. Doe de quenelles, aardappels, worstjes en boudins blancs eromheen. |
Home > Recepten