Home > Recepten

Guay Tiaw Pak (noedels met groenten en kerriesaus)

120 g noedels Sen Yai

1 pak sojascheuten

1 bundel sperziebonen in stukjes van 2 cm

1 stronkje broccoli

1/4 l kokosmelk

1 lepel rode currypasta

1 theelepel kerrie

1/2 theelepel suiker

1 lepel tamarindesap

1 lepel geroosterde pinda's

1 gehakte sjalot

zeer dungesneden aardappelrondjes gefrituurd
  • Omschrijving recept: Deegwaren, Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Snij de broccoli in de lengte door en verdeel in roosjes en schijfjes.

Blancheer de noedels in een grote pan kokend water en houd ze warm.

Blancheer de sojascheuten, de broccoli en de bonen.

Verwarm de kokosnootmelk in een sauspannetje en roer er de rode currypasta door.

Voeg de overige ingredienten toe en roer tot ze goed zijn gemengd.

Laat eventjes koken.

Schik de noedels met de groenten op een schaal, giet er de saus over en garneer met de aardappelchips.