Home > Recepten

Linzenschotel met worst

500 g gewassen linzen

zout

500 g kielbasa (Poolse worst)

2 fijngesneden uien

2 lepels olie

400 g tomaten uit blik met nat

1 laurierblad

1.5 theelepel suiker

¾ theelepel zwarte peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Bedek de linzen met water tot ze net bedekt zijn, doe er zout bij, breng aan de kook en kook ze op laag vuur gaar, maar niet tot moes. Eventueel water erbij doen.

Kerf de worstjes over de lengte in en verwijder het vel. Snij in 1 cm dikke plakken en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180°.

Verhit de olie in een vuurvaste schaal op halfhoog vuur, smoor ui en knoflook glazig, roer linzen, worst, tomaten met nat, laurier, suiker en peper erdoor.

Verwarm afgedekt 30 minuten in de oven.

Notities

Serveer met zuurkool, dille-augurken en harde broodjes.