Aubergines, Neisha's |
|
350 g aubergines zout 2 uien 3 teentjes knoflook 6 a 8 lepels goede olijfolie 1 literblik gepelde tomaten in stukjes 1 bos grofgesneden basilicum peper 1 afgestreken theelepel suiker 5 lepels water 2 lepels tomatenpuree 170 g geraspte gruyère 50 g parmezaan |
|
BereidingSnij de aubergines overlangs in plakken van ½ -1 cm. Leg op een schone theedoek, bestrooi met zout en laat ½ uur liggen. Dep ze droog, draai om en herhaal het zouten.Verwarm de oven voor op 150°. Snij het ui fijn en knijp 1 teen knoflook uit. Fruit ze in 2 lepels olie tot de ui glazig is. Doe tomaten, basilicum, zout en peper erbij en sudder 15 minuten. Suiker, water en tomatenpuree erbij en nog 30 minuten sudderen. Bak de aubergine en de andere 2 geknepen teentjes knoflook in olie tot de aubergine bruin is en laak uitlekken op keukenpapier. Leg een laag aubergine in een ovenschaal, dan tomatensaus en kaas, herhaal dit en eindig met de kaas. Bak 30 minuten in de oven tot het pruttelt en lichtbruin is. NotitiesNeisha is Dahl's stiefdochter. |
Home > Recepten