Optuge boerekool |
|
1.5 kg boerenkool 2 uien zout peper piment reuzel of ossewit 250 g casselerrib aan 1 stuk 250 g zuurkoolspek 4 saucijsjes 250 g leverworst 3 lepels havermout |
|
BereidingStroop, was en snij de boerenkool. Doe met de gesnipperde uien, zout, peper, piment, stukje reuzel of ossewit en 2-3 dl water in een pan en breng aan de kook. Leg casselerrib, spek en saucijsjes erop en kook zachtjes (ca ¾ uur) tot het vlees gaar is. Leg op het laatst de leverworst erbij en laat warm worden.Neem het vlees uit de pan en houd au bain marie op een schotel warm. Schep de havermout bij de groente en kook nog 15 minuten. Snij de boerenkool nu goed fijn en serveer met de vlees en worst. NotitiesServeer met gekookte aardappels. |
Home > Recepten