Home > Recepten

Optuge boerekool

1.5 kg boerenkool

2 uien

zout

peper

piment

reuzel of ossewit

250 g casselerrib aan 1 stuk

250 g zuurkoolspek

4 saucijsjes

250 g leverworst

3 lepels havermout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten; Nederlands (Friesland)
  • Bron: Libelle

Bereiding

Stroop, was en snij de boerenkool. Doe met de gesnipperde uien, zout, peper, piment, stukje reuzel of ossewit en 2-3 dl water in een pan en breng aan de kook. Leg casselerrib, spek en saucijsjes erop en kook zachtjes (ca ¾ uur) tot het vlees gaar is. Leg op het laatst de leverworst erbij en laat warm worden.

Neem het vlees uit de pan en houd au bain marie op een schotel warm.

Schep de havermout bij de groente en kook nog 15 minuten. Snij de boerenkool nu goed fijn en serveer met de vlees en worst.

Notities

Serveer met gekookte aardappels.