Petjil (gado-gado-achtig gerecht) |
|
200 g pindakaas 2 pitjes asem/tamarinde 2 teentjes knoflook 1 theelepel bruine suiker trassi 1 lepel azijn 1/2 verse peper klontje boter groenten zoals kouseband en taugeh en kool eventueel aardappels of tahoe eventueel eieren |
|
BereidingMaak de groenten schoon en was ze. Zet ze op met water en zout, ze moeten knapperig blijven dus doe het eventueel per groente apart. Giet dan af.VARIATIE (De Surinaamse keuken-Nel Tjon Tam Sin): Eventueel blokjes gekookte aardappels of tahoe erbij; meng de tahoe met losgeklopte eieren, zout en peper en bak in olie. SAUSJE: Los de pindakaas op in ¾ dl water. Maak de overige ingredienten fijn en fruit in een klontje boter. Voeg de opgeloste pindakaas toe en verwarm het tot een sausje is ontstaan. Doe over de gekookte groenten. NotitiesServeer met saté.Met rijst en vlees erbij is het een hoofdmaaltijd. Oorspronkelijk werd het in Suriname verpakt in een bananenblad, maar wettelijk mag dat niet meer vanwege de hygiene, men gebruikt nu vetvrij papier. Basis is: verschillende groenten zoals kouseband, taugeh, kool etc. |
Home > Recepten