Home > Recepten

Zuurkoolschotel met shoarmavlees, romige

25 g boter

200 g shoarmavlees

100 g wortelen

1.5 dl melk

1/2 zakje aardappelpuree Maggi

125 ml creme fraiche

3 lepels blanke rozijnen

260 g gekookte wijnzuurkool

50 g geraspte oude kaas

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°.

Bak het vlees 3 minuten in de boter. Snij de worteltjes in dunne plakjes en doe bij het vlees, bak 3 minuten.

Maak met melk en 2 dl water de aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing.

Neem het vleesmengsel van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Schep de rozijnen door de zuurkool.

Vet een ovenschaal van 1 l in, verdeel het vleesmengsel over de bodem, schep de zuurkool erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooien met kaas.

Laat 15 minuten in de oven.