Aubergine, Surinaams-Creoolse gevulde |
|
4 flinke aubergines zout 500 g gehakt 1 flinke ui 1 tomaat of 1 lepel tomatenpuree ve-tsin peper paneermeel boter In plaats van gehakt kan ook 300 g gedroogde garnalen (sara sara) worden gebruikt |
|
BereidingSnij de aubergines middendoor en kook ze 15 minuten in water met wat zout. Hol ze dan uit tot er nog ½ cm vruchtvlees aan de schil zit. Bewaar het uitgeschepte vruchtvlees.Bak het gehakt, eventueel vet afgieten. Indien de garnalen worden gebruikt, dan 2 lepels boter in de pan en eerst het ui bakken, dan de garnalen. Bak het ui mee met het vlees, als dat begint te kleuren de tomaat/tomatenpuree erbij en het auberginevlees, ve-tsin en zwarte peper. Braad nog 5 minuten. Vul de aubergines, bestrooi met paneermeel, doe overal een klont boter op en zet 15-20 minuten in een oven van 200-240°. NotitiesLekker met witte rijst |
Home > Recepten