Home > Recepten

Aubergine, Surinaams-Creoolse gevulde

4 flinke aubergines

zout

500 g gehakt

1 flinke ui

1 tomaat of 1 lepel tomatenpuree

ve-tsin

peper

paneermeel

boter



In plaats van gehakt kan ook 300 g gedroogde garnalen (sara sara) worden gebruikt
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten; Surinaams (Creools)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Snij de aubergines middendoor en kook ze 15 minuten in water met wat zout. Hol ze dan uit tot er nog ½ cm vruchtvlees aan de schil zit. Bewaar het uitgeschepte vruchtvlees.

Bak het gehakt, eventueel vet afgieten.

Indien de garnalen worden gebruikt, dan 2 lepels boter in de pan en eerst het ui bakken, dan de garnalen. Bak het ui mee met het vlees, als dat begint te kleuren de tomaat/tomatenpuree erbij en het auberginevlees, ve-tsin en zwarte peper. Braad nog 5 minuten.

Vul de aubergines, bestrooi met paneermeel, doe overal een klont boter op en zet 15-20 minuten in een oven van 200-240°.

Notities

Lekker met witte rijst