Home > Recepten

Venkelstamppot met spekblokjes

500 g venkelknol

1 kg kruimige aardappels

5 lepels olijfolie

peper

1 dl droge witte wijn

4 trostomaten

125 g geraspte oude kaas

125 ml crème fraîche

250 g magere spekblokjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Varkensvleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de venkel in stukjes. Knip het venkelgroen fijn.

Schil de aardappels en snij in stukjes. Kook aardappels in 20 minuten gaar.

Verhit 2 lepels olie in de koekenpan en bak de venkel op halfhoog vuur in 5 minuten knapperig lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Doe wijn bij de venkel en sudder nog 5 minuten zachtjes.

Halveer de tomaten en bestrijk dun met olie, bestrooi met peper en 2 lepels kaas.

Giet de aardappels af en pureer met de stamper. Rest van olie, rest van kaas en de crème fraîche erdoor roeren. Schep venkel met stoofvocht en spekjes erdoor.

Zet de tomaten 10 cm onder de grill en grill 4 minuten.

Schep de stamppot op laag vuur nog 3 minuten door en breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten erop en bestrooi met venkelgroen.