Home > Recepten

Asperges in bladerdeeg met tomatensaus, witte

750 g asperges

zout

8 plakjes bladerdeeg

5 eieren

6 takjes peterselie

8 plakjes jong belegen kaas

4 plakjes rauwe boerenham

3 dl gezeefde tomaten

1/2 lepel rode wijnazijn

1/2 lepel suiker

1 theelepel tijm

2 theelepels bouillonpoeder

2 theelepels allesbinder

peper

1 lepel boter om in te vetten

2 lepels bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Maak de asperges schoon en kook in ruim water met zout in 30 minuten gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Meet 1 dl kookvocht af.

Kook 4 eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snij in kleine stukjes.

Vet de bakplaat in.

Knip 4 takjes peterselie in een kopje fijn.

Snij de korstjes van de kaas en halveer kaas en ham in de lengte.

Bestuif de aanrecht met bloem. Rol de plakjes deeg uit tot 15 x 15 cm. Leg op elk plakje deeg een plakje ham en kaas. Leg in het midden, in de lengte, 3 asperges, stukjes ei en de geknipte peterselie. Houd 1 cm van de randen vrij.

Bestrijk de randen met een beetje ei en maak er pakketjes van, randen goed aandrukken. Leg ze met de naad omlaag op de bakplaat.

Roer in een steelpan aspergevocht, tomatenzeefsel, azijn, suiker, tijm en bouillonbpoeder door elkaar.

Verwarm de oven op 225°. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het ei. Bak in 25 minuten goudbruin en gaar.

Breng de tomatensaus aan de kook en roer de allesbinder erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Schep op 4 borden wat saus en leg op elk bord een aspergepakketje. Garneren met toefjes peterselie.

Leg de rest van de pakketjes op een schaal en serveer de rest van de saus in een sauskom.

Notities

Lekker met gemengde sla