Zwarte bonen met ham in zure room |
|
|
|
Bereiding500 g gedroogde of 840 g (blik) zwarte bonen250 g gekookte ham in blokjes 500 ml zure room 75 ml sinaasappelsap 1.5 theelepel gedroogde munt zout zwarte peperDoe de bonen in een pan met net genoeg water om ze onder te zetten en breng aan de kook, doe de deksel erop, neem van het vuur en laat een uur staan. Breng opnieuw aan de kook en laat met de deksel zachtjes een uur koken. Eventueel extra water erbij. Giet ze af en doe in een ovenschaal. ALS ER BONEN UIT BLIK WORDEN GEBRUIKT: afgieten en meteen in een ovenschaal doen.Doe de bonen in een pan met net genoeg water om ze onder te zetten en breng aan de kook, doe de deksel erop, neem van het vuur en laat een uur staan. Breng opnieuw aan de kook en laat met de deksel zachtjes een uur koken. Eventueel extra water erbij. Giet ze af en doe in een ovenschaal. ALS ER BONEN UIT BLIK WORDEN GEBRUIKT: afgieten en meteen in een ovenschaal doen. Verwarm de oven voor op 180°. Roer ham, zure room, sinaasappelsap, munt, en zout en peper door de bonen, verwarm 30-40 minuten in de oven in een gesloten schaal tot ze goed heet zijn. NotitiesVoor hoofdgerecht bij spinaziesalade met champignons en rode ui, voor bijgerecht bij gebraden vlees. |
Home > Recepten