Eastern shore chicken with slippery dumplings |
|
2 jonge kippen 2 theelepels zout 1/2 theelepel peper 2 lepels gehakte peterselie 2 l water 180 ml heet water 80 ml water voor de noedels 500 g bloem 1 theelepel zout voor de noedels 2 lepels boter |
|
BereidingBestrooi de kip van binnen en buiten met peper en zout. Doe in een braadpan.Doe water en peterselie erbij en breng aan de kook. Kook de kip in 50 minuten zachtjes gaar. Verdeel de kip in stukken en houd warm. Maak intussen de noedels: zeef bbloem en zout en meng er de boter door tot een zeer fijn kruimelig mengsel. Voeg net genoeg water toe dat er een zacht, niet-kleverig deeg ontstaat. Rol uit tot een dunne lap en snij in vierkantjes. Breng het kookvocht van de kip aan de kook en kook de noedels in 15 minuten gaar, ze zinken dan naar de bodem. Schep kip en noedels op een bord en serveer direct. NotitiesDelmarva (Delaware-Maryland-Virginia) is een schiereiland tussen Chesapeake Bay en Delaware Bay van 325 km lang. Het staat bekend om de kippenfokkerijen.Dit recept is beinvloedt door de keuken van de Pennsylvania Dutch die op Delmarva wonen. |
Home > Recepten