Coq en pâté (N.Frankrijk) |
|
450 g bloem 200 g boter 2 eieren 10 g zout 6 lepels zure room of creme fraiche 250 g gemalen kalfsvlees 250 g gemalen vet varkensvlees 150 g gemalen lever 30 g witbrood (in melk geweekt) 1 ei tijm zout peper 1 flinke kip |
|
BereidingMaak een korstdeeg van bloem, boter, 2 eieren, 10 g zout en 6 lepels zure room.Meng het vlees met geweekt wittebrood, 1 ei, tijm, zout en peper en vul een flinke kip. Maak van ľ deel deeg een lap van ±45 cm, doe de kip erin met de borst omlaag en maak een pakje, doe de rest van het deeg er als een deksel over en versier met restjes deeg. Bestrijk met ei. Koel 15-20 minuten, bak dan 15-20 minuten op 220°, bedek met alufolie en bak 5-6 kwartier op 190°. Serveren: snij de korst als een deksel open, haal de kip eruit, leg de vulling in de korst en de kip in stukken ernaast. |
Home > Recepten