Dahi murgh (Indiase kipcurry met yoghurt) |
|
1 lepel gemalen kardamom 1 lepel ketumbar 1/2 lepel djinten 1/2 lepel zwarte peper 1 theelepel kaneel 1/2 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel nootmuskaat 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 zakje verse koriander (AH) 2 tomaten 4 kippenbouten zout 1 lepel olie 1 theelepel djahé 1 theelepel kurkuma 1 theelepel piment 125 ml Bulgaarse yoghurt |
|
BereidingSchep kardamom, ketumbar, djinten, peper, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat door elkaar (= GARAM MASALA!).Snij ui in stukken en maal in de keukenmachine ui, knoflook en 2/3 deel van de koriander. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de kip door op de gewrichten zodat drumsticks en dijstukken ontstaan en bestrooi met zout. Verhit de olie. Bak het uimengsel en de djahé zachtjes 3 minuten. Kurkuma, piment en 2 cth garam masala (de rest in een afgesloten potje bewaren) erdoor scheppen. Roer yoghurt en tomaat erdoor. Doe de kip erin en laat afgedekt in 40 minuten gaar worden. Knip voor serveren de rest van de koriander erover. NotitiesServeer met basmati, dahl, chapati en khira raita |
Home > Recepten