Home > Recepten

Howtowdie (Schotse gevulde braadkip)

2 kopjes broodkruim

1 gesnipperd ui

2 theelepels peterselie

zout

peper

1 braadkip van 1.5 a 2 kg

6 uien in ringen

3.5 dl kipbouillon

2 kruidnagels

6 zwarte peperkorrels

nootmuskaat

1 kg spinazie

kiplever

2 lepels room

zout

peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Brits (Schotland)

Bereiding

Week het brood in wat melk en meng met het gesnipperd ui, peterselie, zout en peper. Vul de kip met het vulsel en naai dicht.

Fruit de uien in 1 lepel boter, voeg de kip toe, zet de pan in de oven en bak 20 minuten op 250°. Keer regelmatig. Bouillon en kruiden toevoegen en afgedekt 40 minuten op 200° zetten.

Kook de spinazie.

Haal de kip uit de pan en houd warm. Zeef de bouillon. Snij de lever in stukjes en pruttel 5 minuten in de bouillon, prak dan fijn. Roer de room en de rest van de boter erdoor, warm op en breng op smaak.

Leg de kip op een verwarmde schaal, schep de spinazie erom en giet de saus erover.