Kalkoenbiefstukjes met avocadosaus en sinaasappel |
|
1 sjalotje 1 sinaasappel 1 avocado 50 g boter 4 kalkoenbiefstukken a 120 g 1 lepel olie 1 tuinkruidenbouillonblokje 125 ml crème fraîche zout peper |
|
BereidingSnipper het sjalotje.Schil boven een kom de sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes (bewaar het sap). Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met sinaasappelsap. Bestrooi de kalkoen met peper en zout en bak 10 minuten in de boter, halverwege keren. Verhit de olie in een steelpan en fruit het sjalotje 1 minuut aa. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg 2 dl water toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Roer de crème fraîche erdoor. Doe de avocado erbij en laat 2 minuten sudderen, af en toe roeren. Sinaasappelpartjes erbij en ½ minuut meewarmen. Verdeel de kalkoen over 4 borden, schep de saus eromheen NotitiesLekker met tagliatelle en tomatensalade |
Home > Recepten