Home > Recepten

Kalkoentournedos met yoghurt-tandoorisaus

1 sjalotje

2 stengels bleekselderij

2 takjes peterselie

2 kalkoentournedos

1.5 lepel tandoorikruiden

25 g boter

1 teentje knoflook

1 lepel bloem

3 dl volle yoghurt op kamertemp

zout
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Sausjes; Fusion
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het sjalotje, snij de bleekselderij in kleine stukjes en knip de peterselie boven een kopje.

Wrijf de tournedos in met 2 cth tandoorikruiden. Verhit de boter en bak de tournedos in 8 minuten gaar en bruin, schep op een bord en hou warm onder alufolie.

Bak in het bakvet sjalot en bleekselderij zachtjes 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit.

Roer de rest van de tandoorikruiden en het bloem door de yoghurt en roer de yoghurt door het bleekselderijmengsel. Roer 1 minuut zachtjes tot een gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout.

Leg de tournedos op 2 borden en lepel de saus erover en ernaast. Bestrooi met peterselie.

Notities

Lekker met witte rijst en sperziebonen