Kalkoentournedos met yoghurt-tandoorisaus |
|
1 sjalotje 2 stengels bleekselderij 2 takjes peterselie 2 kalkoentournedos 1.5 lepel tandoorikruiden 25 g boter 1 teentje knoflook 1 lepel bloem 3 dl volle yoghurt op kamertemp zout |
|
BereidingSnipper het sjalotje, snij de bleekselderij in kleine stukjes en knip de peterselie boven een kopje.Wrijf de tournedos in met 2 cth tandoorikruiden. Verhit de boter en bak de tournedos in 8 minuten gaar en bruin, schep op een bord en hou warm onder alufolie. Bak in het bakvet sjalot en bleekselderij zachtjes 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de rest van de tandoorikruiden en het bloem door de yoghurt en roer de yoghurt door het bleekselderijmengsel. Roer 1 minuut zachtjes tot een gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout. Leg de tournedos op 2 borden en lepel de saus erover en ernaast. Bestrooi met peterselie. NotitiesLekker met witte rijst en sperziebonen |
Home > Recepten