Home > Recepten

Kip biryani

300 g basmatirijst

1/2 theelepel zout

5 groene kardamompeulen

2 a 3 kruidnagels

1 kaneelpijpje

3 lepels olie

3 uien in plakken

700 g kipfilet in blokken

0.25 theelepel kruidnagelpoeder

0.5 theelepel kardamom

0.25 theelepel pikante chilipoeder

1 theelepel djinten

1 theelepel ketumbar

1/2 theelepel peper

3 tenen knoflook

1 lepel gehakte gember

sap van 1 citroen

4 tomaten in plakken

2 lepels gehakte koriander

150 ml yoghurt

1/2 theelepel saffraandraadjes

3 lepels geroosterd amandelschaafsel

takjes koriander om te garneren
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°.

Breng een pan water aan de kook en doe rijst, zout, kardamompeulen, kruidnagels en kaneelpijpje erin, kook 2 minuten, giet af en laat de specerijen in de rijst.

Verhit de olie in een koekenpan, bak de uien in 8 minuten bruin. Doe de kip erbij en alle gemalen specerijen, knoflook, gember en citroensap. Roerbak 5 minuten.

Doe het kipmengsel in een ovenschaal en schik de tomaten er over.

Strooi de verse koriander erover, dan de yoghurt en de uitgelekte rijst.

Week de saffraan in 2 theel. hete melk en druppel erover. Doe er een goed sluitend deksel op en zet 1 uur in de oven.

Doe alles dan in een voorverwarmde dienschaal en verwijder de hele specerijen.

Garneer met geroosterde amandelschaafsel en verse koriander.

Notities

Lekker met yoghurt