Kip biryani |
|
300 g basmatirijst 1/2 theelepel zout 5 groene kardamompeulen 2 a 3 kruidnagels 1 kaneelpijpje 3 lepels olie 3 uien in plakken 700 g kipfilet in blokken 0.25 theelepel kruidnagelpoeder 0.5 theelepel kardamom 0.25 theelepel pikante chilipoeder 1 theelepel djinten 1 theelepel ketumbar 1/2 theelepel peper 3 tenen knoflook 1 lepel gehakte gember sap van 1 citroen 4 tomaten in plakken 2 lepels gehakte koriander 150 ml yoghurt 1/2 theelepel saffraandraadjes 3 lepels geroosterd amandelschaafsel takjes koriander om te garneren |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 190°.Breng een pan water aan de kook en doe rijst, zout, kardamompeulen, kruidnagels en kaneelpijpje erin, kook 2 minuten, giet af en laat de specerijen in de rijst. Verhit de olie in een koekenpan, bak de uien in 8 minuten bruin. Doe de kip erbij en alle gemalen specerijen, knoflook, gember en citroensap. Roerbak 5 minuten. Doe het kipmengsel in een ovenschaal en schik de tomaten er over. Strooi de verse koriander erover, dan de yoghurt en de uitgelekte rijst. Week de saffraan in 2 theel. hete melk en druppel erover. Doe er een goed sluitend deksel op en zet 1 uur in de oven. Doe alles dan in een voorverwarmde dienschaal en verwijder de hele specerijen. Garneer met geroosterde amandelschaafsel en verse koriander. NotitiesLekker met yoghurt |
Home > Recepten