Home > Recepten

Kip in zoetzure saus

1 ui

2 teentjes knoflook

3 cm gemberwortel

2 rode Spaanse pepers

3 lepels ketjap

1 limoen

4 kippenbouten

zout

2 lepels olie

50 g santen (blok)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper ui en knoflook.

Rasp de gember.

Snij de peper in dunne reepjes zonder zaadjes.

Roer ketjap, ui, knoflook, gember en peper door elkaar.

Rasp de schil dun van de limoen en pers de limoen uit.

Verwarm de oven op 175°.

Wrijf de kip in met limoensap en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip in 6 minuten bruin, halverwege keren. Leg op een bord.

Bak in de achtergebleven olie het ketjapmengel 1 minuut, voeg limoenschil en -sap en de santen toe en schenk er 2½ dl water bij. Breng aan de kook en laat de santen smelten.

Leg de kip in de saus en laat dan in de oven in 40 minuten onafgedekt gaarstoven.

Notities

Lekker met witte rijst, atjar ketimoen, serundeng en kroepoek