Kip in zoutkorst |
|
1 braadkip (1200 g) zout peper 1 takje rozemarijn 1 laurierblad 1 kg bloem 1 kg grofkorrelig zout bloem om te bestuiven Kan ook met hele vis. |
|
BereidingDep de kip droog en bestrooi met peper en zout. Doe de laurier en rozemarijn in de buikopening en naai de opening dicht met keukengaren.Verwarm de oven voor op 160 graden. Kneed meel en het groffe zout met 1/2 liter water ror een smeuig deeg. Leg op een met bloem bestoven werkvlak en vorm met de hand tot een platte ronde koek. Leg de kip op het zoutdeeg en pak in, druk de randen stevig op elkaar. Leg in een braadslee en zet 1 1/2 uur onderin de oven. Haal de kip uit de oven en laat 30 minuten rusten. Breek de zoutkorst open met een scherp mes, zonder de kip te beschadigen, en snij het vlees in plakken. NotitiesHet voordeel van deze bereiding is dat het absoluut vetvrij wordt en dat het volledige aroma bewaard blijft. |
Home > Recepten