Home > Recepten

Kipkarbonades met muntmarinade van de barbecue

1 citroen

3 lepels olijfolie

2 laurierblaadjes

7.5 g verse munt (1/2 zakje van AH)

1 teentje knoflook

peper

2 kipkarbonades

1 takje peterselie

1/2 bosuitje

zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Marinades; Barbecue
  • Aantal Porties: 2

Bereiding

Boen de citroen goed schoon, halveer ze, snij van de snijvlakken 2 dunne plakjes, pers verder uit.

Roer citroensap en olie door elkaar. Verkruimel de laurier erboven. Knip de helft van de munt erboven fijn. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper. Marineer de kip hierin 1 uur afgedekt in de koelkast.

Laat de kip even uitlekken en en rooster rondom 25 minuten.

Knip de rest van de munt fijn. Knip de peterselie fijn. Snij de bosui in ringetjes. Roer munt, peterselie en bosui door elkaar.

Leg de karbonades op een bord, bestrooi met zout en het kruidenmengsel. Garneren met plakjes citroen.

Serveren met lichtgeroosterde pitabroodjes en komkommer-tomatensalade met yoghurtdressing.