Home > Recepten

Marbré van kip (Oud-Hollands kipgerecht)

500 g kipfilet in lange dunne plakjes

zout

peper

500 g ongekruid kipgehakt

2 lepels paneermeel

zout

witte peper

50 g gesnipperd ui

1 lepel peterselie

rommelkruid of paprikapoeder

schijfjes citroen

olijven
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Nederlands

Bereiding

Verdeel de plakken kipfilet met zout en peper in 4 porties.

Maak het kippengehakt aan met paneermeel, zout en peper. Meng het gehakt met ui en een lepel peterselie en verdeel in 3 porties.

Leg in de met boter ingevette vorm eerst een laag vleeslapjes, dan gehakt, dan rommelkruid of paprikapoeder, het kruid mag de rand niet raken. Herhaal en eindig met de lapjes vlees.

Vouw er een ingevet stuk alufolie om, moet 2 cm over de rand komen. Doe schoteltje en gewicht erop (in alufolie verpakt).

Zet de vorm in een grote pan en schenk er water in tot de vorm voor 2/3 onder staat. Sluit de pan en zet ±3 uur op laag vuur. Dan afkoelen tot de vorm makkelijk uit het water genomen kan worden. Laat met gewicht een nacht koel staan.

Houd ˝ minuut in heet water en keer de vorm.

Garneren met schijfjes citroen erop en olijven erom.

Benodigdheden

Nodig: een charlottevorm van 1,3 l, alufolie, een platte schotel en een gewicht van 1˝ kg