Home > Recepten

Lasagne, Mexicaans

1 kg kipfilets

witte wijn (of sherry)

6 bloemtortilla's

4 sjalotjes

3 teentjes knoflook

1 kg vleestomaten (of 2 blikken tomatenstukjes)

2 eetlepels plantaardige olie

3 eetlepels jalapeņospepers

2 dl gevogeltefond

versgemalen peper

zout

verse koriander (of peterselie)

2 bolletjes mozzarella
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Mexicaans
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175°C. Snijd de kipfilets in blokjes van 4 cm en leg deze in een ovenschaal, giet de wijn of de sherry erover en laat de kip in het midden van de oven in 10 minuten gaar worden. Keer de stukjes halverwege de gaartijd.

Pel de sjalotjes en de knoflook; snijd de sjalotjes fijn en druk de teentjes knoflook door een knoflookpers. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de kern en de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit de olie in een braadpan en smoor de sjalot en knoflook en voeg de kleingesneden pepers en tomatenstukjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Verdun de saus met de fond, bind hem als hij te dun is met een beetje aangemengde bloem en breng op smaak met eventueel nog wat versgemalen peper en zout. Roer de koriander of peterselie erdoor. Snijd de mozzarellabolletjes in dunne plakjes.

Beboter een ovenschaal en giet er een beetje tomatensaus in; leg hierin twee tortillas. Verdeel de helft van de kip erop met daarop enkele plakjes mozzarella, giet er weer saus over en leg er weer een laag tortillas op. Vul de schaal op deze manier tot alle ingredienten gebruikt zijn. Verdeel de laatste plakjes mozzarella bovenop. Zet de schaal circa 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer de lasagne direct uit de ovenschaal met een gemengde of een groene sla.

Notities

In de sfeer van de fusionkeuken past ook deze 'Mexicaanse lasagne'. In dit gerecht dienen tortillas als lasagnevellen.