Kalkoen, Noorditaliaanse kerst- |
|
1 kalkoen van 4 kg 500 g gekookte gepelde kastanjes 1 oude bruine boterham zonder korst 100 g kalfsgehakt 50 g fijngesneden ontbijtspek 2 a 3 lepels grappa of cognac zout peper 300 g appels cox orange pippin 300 g peren doyenne du comice 300 g pruimedanten zonder pit 75 g grofgehakte walnoten 50 g boter boter om in te vetten djahe |
|
BereidingDoe de kastanje in een ruime kom. maal het brood en meng met de kastanjes door het gehakt, spek en grappa.Snij appels, peren en pruimedanten (eventueel in grappa geweekt) in kleine stukjes. Meng vruchten en walnoten met de vleesmassa, roer tot slot de zachte boter erdoor en 1 theel. of meer djahé. Vul de kalkoen ermee (niet te stijf), naai dicht en zet de kalkoen in een met boter ingewreven braadslede. Zet 3 uur op 180 graden, bedruip regelmatig en bedek het borstvlees tijdens wegens uitdrogen. |
Home > Recepten