Home > Recepten

Paksoi met kruidige kip uit Vietnam

400 g kipfilet in dunne repen

1 stengel sereh fijngesneden

1 teentje knoflook

2 theelepels gemberwortel

1 lepel suiker

1,5 theelepel tomatenpuree

1/4 theelepel cayennepeper

1/4 theelepel kurkuma

zout

2 lepels olie

1 ui in ringen

400 g paksoi

1 dl kipbouillon
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten; Vietnamees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schep de kipreepjes, 1 fijngesneden stengel citroengras, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 theelepels fijngehakte gemberwortel, 1 eetlepel suiker, 1 1/2 theelepel tomatenpuree, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/4 theelepel kurkuma en wat zout door elkaar en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit 1 in ringen gesneden ui a omscheppend 1 minuut.

Voeg de kip met de marinade toe en bak die in 5 minuten al omscheppend goudbruin.

Schep er 400 gr in repen gesneden paksoi door en bak die al omscheppend 3 minuten mee.

Voeg 1 dl kippenbouillon toe en warm alles goed door.

Serveer direct.

Notities

Serveer met witte rijst