Paksoi met kruidige kip uit Vietnam |
|
400 g kipfilet in dunne repen 1 stengel sereh fijngesneden 1 teentje knoflook 2 theelepels gemberwortel 1 lepel suiker 1,5 theelepel tomatenpuree 1/4 theelepel cayennepeper 1/4 theelepel kurkuma zout 2 lepels olie 1 ui in ringen 400 g paksoi 1 dl kipbouillon |
|
BereidingSchep de kipreepjes, 1 fijngesneden stengel citroengras, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 theelepels fijngehakte gemberwortel, 1 eetlepel suiker, 1 1/2 theelepel tomatenpuree, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/4 theelepel kurkuma en wat zout door elkaar en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast.Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit 1 in ringen gesneden ui a omscheppend 1 minuut. Voeg de kip met de marinade toe en bak die in 5 minuten al omscheppend goudbruin. Schep er 400 gr in repen gesneden paksoi door en bak die al omscheppend 3 minuten mee. Voeg 1 dl kippenbouillon toe en warm alles goed door. Serveer direct. NotitiesServeer met witte rijst |
Home > Recepten