Home > Recepten

Tajine van kip (Marokko)

enkele saffraandraadjes

1 kg kippoulet

1 ui

zout

peper

kaneelstokje

150 g gedroogde pruimen

4 lepels vloeibare honing

100 g geschaafde amandelen

1 lepel sesamzaad
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Marokkaans

Bereiding

Week enkele saffraandraadjes in een lepel water.

Fruit 1 kg kippoulet met een ui, voeg ½ l heet water, saffraan/water, zout, peper en een stukje pijpkaneel toe, breng aan de kook en laat een uur sudderen.

Voeg 150 g gedroogde geweekte pruimen en 4 lepels vloeibare honing toe, laat ½ uur sudderen zonder deksel.

Bak 100 g geschaafde amandelen en rooster 1 lepel sesamzaad in de koekenpan.

Verwijder kaneel, serveer de kip bestrooid met amandelen en sesamzaad met de pruimen er omheen.