Home > Recepten

Kip met kerrie en kokos, Thais

2 uien

3 aardappels

1 kipbouillonblokje

3 zakjes santen (Conimex)

2 tomaten

2 lepels olie

8 kipdrumsticks

2 lepels hot kerriepoeder

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels suiker

1/2 theelepel ketumbar

1/4 theelepel djinten

zout

1 theelepel citroensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de uien in grove stukken.

Schil de aardappels en snij in blokjes van 2 cm.

Breng 6 dl water met het bouillonblokje aan de kook en roer de santen erdoor.

Snij de tomaten in 8 partjes. verhit de olie in een braadpan, bak de drumsticks rondom bruin in 5 minuten. Kerrie, chilipoeder, suiker, ketumbar en djinten toevoegen en ½ minuut meebakken.

Santen erbij schenken en in 5 minuten iets in laten koken. Aardappelblokjes erdoor scheppen. Laat kip en aardappels in 15 minuten zachtjes gaar worden.

Schep het ui erdoor en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met citroensap.

Leg de tomaatstukjes erop.

Notities

Lekker met rijst en komkommersla met rode uiringen.