Kip met kerrie en kokos, Thais |
|
2 uien 3 aardappels 1 kipbouillonblokje 3 zakjes santen (Conimex) 2 tomaten 2 lepels olie 8 kipdrumsticks 2 lepels hot kerriepoeder 2 theelepels chilipoeder 2 theelepels suiker 1/2 theelepel ketumbar 1/4 theelepel djinten zout 1 theelepel citroensap |
|
BereidingSnij de uien in grove stukken.Schil de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Breng 6 dl water met het bouillonblokje aan de kook en roer de santen erdoor. Snij de tomaten in 8 partjes. verhit de olie in een braadpan, bak de drumsticks rondom bruin in 5 minuten. Kerrie, chilipoeder, suiker, ketumbar en djinten toevoegen en ½ minuut meebakken. Santen erbij schenken en in 5 minuten iets in laten koken. Aardappelblokjes erdoor scheppen. Laat kip en aardappels in 15 minuten zachtjes gaar worden. Schep het ui erdoor en laat 5 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met citroensap. Leg de tomaatstukjes erop. NotitiesLekker met rijst en komkommersla met rode uiringen. |
Home > Recepten