Kip in gelei, Vlaamse koude |
|
|
|
Bereiding1 mooie vlezige kip4 plakjes bardeerspek kippennekjes en -maagjes soepgroenten peper zout 1/2 l water 1/2 l droge witte wijn peterselie selderij tijm laurier gekneusde peperkorrels 20 g gelatineSnijd de kip in vieren en omwikkel elk stuk met het spek. Trek een bouillon van de maagjes en de nekjes met de groente, kruiden, peper, zout en ruim ½ liter water, zeef de bouillon. Breng bouillon met wijn aan de kook, laat de kip erin tegen de kook aan garen in 1 uur. Neem de kip er dan uit en verwijder het spek. Koel de bouillon af en schep het vet eraf, kook dan in tot ca. 4 dl. Week de gelatine, knijp de blaadjes goed uit, los op in de bouillon en laat iets afkoelen. Leg de kip in een schaal, giet de bouillon erover en laat op een koele plaats opstijven. NotitiesServeren met tomaten/aardappel/komkommersla, geroosterd brood |
Home > Recepten