Home > Recepten

Ameijoas a Prata (Portugese kokkels met wijn)

1.75 kg kokkels

2 lepels olijfolie

1 a 2 tenen knoflook

peterselie

koriander

oregano

250 g tomaten

4 lepels droge witte wijn

peper

zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Portugees
  • Bron: annabee (Smulweb)

Bereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Boen de kokkels goed schoon en spoel ze af met koud water.

Hak de kruiden fijn.



Verhit de olie, pers de knoflook erboven uit en bak deze met de groene kruiden al roerend 2 minuten.

Doe de kokkels, de tomaten en de wijn erbij en strooi er naar smaak zout en peper over.

Breng het geheel aan de kook, sluit de pan en laat alles 3-4 minuten koken tot alle kokkels open zijn.

Notities

Kokkels zoals ze bereid worden aan de Costa de Prata

Serveer er brood bij en doop dat in het heerlijke kookvocht.