Home > Recepten

Arroz a la Marinera (soort paella)

250 g tarbot

250 g makreel

250 g inktvis

1 laurierblad

gedroogde tijm

zout

4 lepels olijfolie

1 gesnipperd ui

2 theelepels scherp paprikapoeder

400 g droogkokende rijst

2 tenen knoflook

saffraan

1 blik doperwtjes 420 g

12 grote gare garnalen

12 ongekookte mosselen

1 citroen

4 lepels gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Visgerechten; Spaans (Valencia)
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Maak de vis schoon en doe het afval in een pan met laurierblad, tijm, zout en 8 dl water. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur trekken.

Snij de vis in eetlepel-grote stukken.

Verhit de olie en fruit de ui langzaam glazig. Voeg telkens wat vis toe en laat licht bakken. Strooi paprikapoeder erdoor en de rijst. Laat onder geregeld omscheppen even meebakken.

Zeef de visbouillon boven de rijst, roer tot het kookt en voeg knoflook toe.

Vermeng de saffraan met warm water. Laat de erwten uitlekken. Voeg beiden toe.

Voeg garnalen en mosselen toe en laat in gesloten pan zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet na 15 minuten, als de rijst de bouillon heeft opgenomen, de pan in de oven en laat gaar en droog worden.

Snij de citroen tweemaal overlangs door en bestrooi met peterselie. Serveer het gerecht, gegarneerd met de citroen.

Notities

In café's in de havenplaatsen van Valencia wordt dit geserveerd aan zeelieden en vissers. In het midden van het gerecht is een hele knoflook gebruikt, in het recept worden 2 teentjes gebruikt maar het kan altijd meer zijn