Paling uit de polder (met groene kruiden) |
|
1 kg paling gekneusde peperkorrels zout tijm laurier azijn bieslook pimpernel dragon kervel lente-ui 1 ei olie bloem zeer droog witbroodkruim olie om te frituren citroen 4 lepels olie voor de vinaigrette 1 a 2 lepels azijn voor de vinaigrette 1 schepje mosterd voor de vinaigrette zout voor de vinaigrette peper voor de vinaigrette peterselie voor de vinaigrette |
|
BereidingSnij de paling in moten.Breng water met wat zout aan de kook met wat peperkorrels, tijm, laurier en een scheut azijn. Laat enkele minuten doorkoken. Doe de paling erin en houd een kwartiertje tegen de kook aan. Giet af, dep de paling droog met keukenpapier. Hak de groene kruiden zeer fijn. Klop het ei los met enkele druppels olie. Haal de palingmoten door de bloem, schud het overtollige bloem eraf, dan door de groene kruiden (goed aandrukken!), dan door het geklopte ei en dan door het droge broodkruim. Bak in de hete frituur goudbruin en krokant. Serveer met de vinaigrette, partjes citroen en takjes peterselie. NotitiesEen recept uit de Vlaamse polders, waar veel paling is. Het geheim is: de paling even voorkoken, waardoor de grondsmaak verdwijnt en het vlees stevig wordt.Serveer met goed boerenbrood. |
Home > Recepten