Home > Recepten

Blauw gepocheerde forel

4 verse schoongemaakte forellen

1.5 dl azijn

1 stukje ui of klein sjalotje

1 wortel in plakjes

6 peterseliestelen

8 peperkorrels (licht gekneusd)

1/2 laurierblad

1 lepel citroensap

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Laat de forel zo schoonmaken dat de kop eraan blijft en de slijmlaag op de huid niet wordt aangeraakt. Steek met een stopnaald een dikke katoenen draad door de kop en door het staartstuk, trek de forellen zo krom en knoop de draad dicht. Leg de vis op een schaal.

Breng de azijn aan de kook en schenk heel langzaam over de forellen uit. Laat zo enkele minuten liggen.

Breng 3 liter water aan de kook. Voeg ui, wortel, peterselie, peper, laurier en citroensap toe. Trek 15-20 minuten. Zeef de bouillon en voeg wat zout toe.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook, leg de forellen erin met de rug omlaag en temper het vuur. Pocheer de vis 10 minuten.

Leg de vis op een met een groot servet bedekte schotel. Garneer met plakjes of partjes citroen en toeven krulpeterselie.

Notities

Serveer met gesmolten boter, aardappels en worteltjes