Home > Recepten

Carpa alla Olive (Toscaanse karper)

100 g groene olijven zonder pit

2 a 3 ansjovisfilets

900 g karper

1 wortel

1 bleekselderij

zout

1 theelepel witte peperkorrels

6 dl droge witte wijn

40 g boter

40 g bloem
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans (Toscane)

Bereiding

Vul 100 g ontpitte groene olijven met 2-3 gehakte ontzoute ansjovis, breng even aan de kook en lek uit.

Leg 900 g karper in een pan of vuurvaste schaal, doe er een wortel in plakjes, een bleekselderij in plakjes en de olijven bij. Doe er wat zout bij, 1 theel. witte peperkorrels en ±6 dl droge witte wijn. Pocheer een uur.

Als de vis bijna klaar is: meng 40 g gesmolten boter met 40 g bloem.

Haal vis met groente uit de pan, doe wat kooknat bij de roux en maak een gladde saus.