Home > Recepten

Tongfilets met gembersaus, exotisch

8 tongfilets

sap van 1 citroen

4 bosuitjes

1,5 cm verse gemberwortel

3 limoenen

1/2 bosje verse peterselie

4 bolletjes gember

20 g boter

1 dl witte wijn

2 dl visfumet

2 eetlepels crème fraîche

100 g ijskoude boter

zout

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Besprenkel de tongfilets met het citroensap en laat ze even staan.

Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes en schil en rasp de gemberwortel.

Rasp de schil van 2 limoenen en blancheer dit limoenrasp 3 minuten in ruim kokend water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

Schil de derde limoen en snijd deze in dunne plakjes.

Hak de peterselie fijn en snijd de gemberbolletjes in piepkleine stukjes.



Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de bosuitjes zacht en glazig.

Leg de tongfilets erbij en giet de wijn en de visfumet erover. Laat circa 5 minuten zachtjes sudderen. Neem de visfilets eruit en houd ze warm in aluminiumfolie.

Kook de saus in en roer de crème fraîche erdoor.

Kook de saus opnieuw in en monteer deze met de klontjes ijskoude boter. Roer van het vuur af limoenrasp, de limoenplakjes, de stukjes gember en gemberwortelrasp erdoor.

Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Schik de tongfilets op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover. Serveer direct.