Home > Recepten

Fish Tobermory (Schotland, visfilet op spinazie)

500 g spinazie geblancheerd

2 lepels boter

zout

peper

nootmuskaat

500 g visfilet

3.5 dl melk

3.5 dl visbouillon

3 lepels boter voor de saus

3 lepels bloem

100 g geraspte kaas

klontjes boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Groentegerechten; Brits (Schotland)

Bereiding

Druk de spinazie uit in een doek en hak fijn. Smelt de boter in een pan, doe de spinazie, zout, peper en nootmuskaat in een pan en stoof op laag vuur droog.

Leg de vis in een souffléschaal, doe de melk en bouillon erover en dek af met alufolie. Zet 15 minuten in een oven van 200°. Zeef de bouillon en bewaar die.

Maak de soufflévorm schoon, schik de spinazie erin en verdeel de vis erover. Verwarm afgedekt in de oven.

Maak een roux van de boter en meel, meng met de bouillon en kook 5 minuten. Roer de helft van de kaas erdoor en laat die smelten. Giet over de vis, bestrooi met de overige kaas en klontjes boter en gratineer onder de grill.