Home > Recepten

Forel in folie

4 schoongemaakte forellen

1 lepel citroensap

zout

peper

25 g boter

6 lepels droge witte wijn

500 g champignons in plakjes

2 lepels fijngehakte peterselie

2 lepels fijngehakte bieslook

2 ragfijn gesneden lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Spoel de forellen af onder stromend water en dep droog met keukenpapier. Besprenkel met citroensap, laat 10 minuten liggen en dep ze opnieuw droog.

Wrijf de binnen- en buitenkant in met zout en peper.

Beboter 4 velletjes alufolie.

Meng de champignons, kruiden en voorjaarsuitjes met heel weinig zout en peper. Verdeel over de alufolie.

Leg de vissen op het champignonmengsel en schenk over elke vis 1 1/2 lepel wijn.

Vouw de folie om de vis en leg 20 minuten in een oven van 225 graden, na 12 minuten keren.

Open de pakjes aan tafel.

Notities

Lekker met krieltjes of aardappelpuree, en worteltjes.