Forel met peterselie en olijven |
|
4 forellen zout peper 100 g groene olijven zonder pit 1 sjalotje 15 takjes peterselie 2 lepels bloem 3 lepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 laurierblad 150 ml droge witte wijn |
|
BereidingSpoel de forellen aan de binnen- en buitenkant af met koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Eventueel de koppen verwijderen.Wrijf aan de binnen- en buitenkant in met zout en peper. Halveer de olijven en breng in ruim water aan de kook, als het water kookt, afgieten en laten uitlekken. Snipper het sjalotje. Knip de peterselie grof. Verwarm 4 borden voor. Strooi bloem op een plat bord. Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de forellen rondom lichtbruin in 3 minuten. Neem voorzichtig uit de pan en leg op een bord. Fruit in de achtergebleven olie het sjalotje zachtjes voor 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Olijven, peterselie, laurier en wijn erdoor roeren. Leg de forellen er weer in en laat met de deksel erop in ca.12 minuten zachtjes garen, halverwege voorzichtig keren. Leg op elk bord een forel, schenk de saus erover. NotitiesServeren met venkel en aardappelkroketjes. |
Home > Recepten