Forel uit de Voerstreek |
|
4 forellen peper zout 2 a 3 tomaten 1 a 2 sjalotten enkele takjes dragon of kervel 250 ml witte wijn 2 dooiers op kamertemp |
|
BereidingMaak de forellen schoon, maar kop, staart en vel horen er aan te blijven! Wrijf ze in met wat zout en leg ze in een zeer royaal beboterde ovenvaste schaal.Pel de tomaten, verwijder vocht en pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak de sjalotten en leg om en om met de tomaat tussen de vissen. Strooi wat zout en peper op de tomaten. Giet de wijn erover en leg hier en daar een klontje boter. Vouw er een vel folie om en zet 20 minuten in een oven van 180°. Giet het vocht in een pannetje, houd dit warm boven zeer zacht vuur. Eventueel lauw water erbij. Klop de dooiers los, giet er wat van het vocht bij en doe dit heel geleidelijk bij de rest. Laat op zo laag mogelijk vuur al roerend binden, maar absoluut niet koken, zorg voor en pan met dikke bodem. Doe gehakte dragon of kervel erbij en giet over de vis. NotitiesServeer er krieltjes met peterselie bij |
Home > Recepten