Home > Recepten

Geep, gebakken

1 kg schoongemaakte geep in mootjes

zout

peper

125 g boter

5 salieblaadjes

1 dl droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Was de vis onder stromend water en dep droog. Wrijf licht in met zout en peper.

Snij de salie ragfijn.

Verhit de boter en bak de vis aan alle kanten goudbruin. Strooi tijdens het bakken de salie erover. Neem de vis uit de pan en houd warm.

Voeg de wijn bij de bakoter en laat alles op hoog vuur enkele minuten koken.

Leg de vis op een voorverwarmde schaal en geef de saus er apart bij.

Notities

Aardappelpuree en spinazie erbij serveren.

Geep werd vroeger jodenpaling genoemd, het kan worden bereid als makreel of paling. In de herfst is het het vetst. De graat en het vlees kan groen zijn, dit is heel gewoon.