Home > Recepten

Forel met Noilly-Pratsaus

4 gefileerde forellen

1 sjalot

15 g boter

10 g bloem

1 dl visfond

4 dl slagroom

1 dl Noilly Prat

versgemalen peper

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Frans
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Controleer met de vingertoppen of alle graten uit de vis zijn, trek ze zo nodig met een tangetje uit de filets. Leg de forelfilets naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de sjalot en snipper hem ragfijn. Verwarm de boter in een steelpan en smoor de sjalot glazig. Roer de bloem erdoor en laat deze roux even garen. Giet al roerend de visfond erbij en blijf roeren tot het een gladde saus is. Voeg de slagroom en de Noilly Prat toe, draai het vuur halfhoog en laat de saus onder af en toe roeren tot tweederde inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet hem over de vis.

Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in circa 15 minuten gaar worden en de saus kleuren.

Serveer de vis uit de schaal met pommes marquise en gesmoorde koolrabi.

Notities

De romige saus met Noilly Prat geeft deze eenvoudige visschotel grote allure.