Home > Recepten

Zalm, hele (barbecue)

1 zalm van 2.5 tot 3 kg

olijfolie

zout

peper

1 ui in dunne ringen

1 citroen of limoen in schijfjes

1 bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Amerikaans (noordwesten)
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Maak een houtskoolvuurtje. Houtspaanders eerst 30 minuten weken in koud water.

Neem een dubbel vel alufolie, vet licht in en doe de vis erop.

Vul de buik met uiringen, citroen of limoen en takjes peterselie.

Vouw de folie erover, maar houd wat open om stoom te laten ontsnappen. Leg op het rooster.

Dek de barbecue af en grill 20-30 minuten tot de vis ondoorschijnend wordt.

Kan ook in een oven van 190 graden (30-40 minuten).

Notities

Uit het noordwesten. Gebruik vis zonder ingewanden en schubben.