Kabeljauw met romige gemberjus, geplette |
|
3 cm gember 4 dl appelcider 150 g soepgroenten 2 lepels kuncit 1 visbouillonblokje 550 g kabeljauwfilet zout peper 1 tomaat 1 bosuitje 125 ml slagroom |
|
BereidingSchil de gember en snij in dunne plakjes.Breng cider, soepgroente, gember, kuncit en bouillonblokje aan de kook. Bestrooi de vis met zout en peper. Leg in het vocht en houd 2 minuten tegen de kook. Haal van het vuur en laat nog 8 minuten in het vocht liggen. Verwarm 5 borden voor. Verwijder de zaadjes van de tomaat, snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij het bosuitje in flinterdunne reepjes. Leg voorzichtig met een schuimspaan de vis op een bord. Houd warm onder alufolie. Zeef 2 dl pocheervocht in een andere pan, roer de slagroom erdoor en laat op hoog vuur in 5 minuten inkoken tot een lichtgebonden jus. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Leg de vis op 4 borden, schep de jus erover en ernaast. Strooi tomaat en bosui erover. |
Home > Recepten